Obecné informace o ruských vízech

Všichni cizinci musí mít vstupní vízum, cestují-li do Ruské Federace. Vízum do Ruské Federace je doklad, povolující pobyt v Rusku během určité doby. Vízum obsahuje datum příjezdu a odjezdu, osobní údaje, údaje cestovního pasu a některé informace o zvoucí straně. Prosím uvědomte si, že Vaše ruské vízum je stejně tak povolení k odjezdu, jak i povolení k příjezdu.

Důležité informace pro občany USA, Velké Británie a Gruzínce

Pro zařízení víza vyplňte tento online dotazník a nebo si stáhněte tento speciální formulář

Gruzínci žádající o vízum musí mít zakoupenou letenku (letenku je možné získat zde)

Ruské turistické vízum

  1. Pro obdržení turistického víza do Ruska na Ruské Velvyslanectví nebo Konzulát musí být předloženy následující doklady:
  2. Originál Vašeho cestovního pasu, který má nejméně 2 volné strany, určené pro víza (platnost pasu musí být o 6 mesíců delší než platnost ruského víza).
  3. Dva stejnopisy vyplněného vízového dotazníku, podepsáného žadatelem osobně.
  4. Dvě fotografie formátu 3×4 (na bílém pozadí), podepsané na zadní straně.
  5. I pro turistické skupiny nebo pro pasažéry zábavní plavby: doklad, potvrzující naplánovanou trasu a obsahující kopii potvrzení oprávněné ruské cestovní kanceláře s uvedeným číslem dokladu a číslem potvrzení pro vízum, vystavený cestovní kanceláří nebo společností, zařizující plavbu.
  6. Pro samostatnou cestu: potvrzení o zamluvení hotelu od oprávněné ruské cestovní kanceláře nebo bezprostředně od ruského hotelu s uvedeným číslem dokladu a číslem potvrzení pro vízum.

Ceník víza do Ruska

Ceník vyřízení ruského víza které zahrnuje pozváni, konzulární poplatek, zprostředkovatelské služby
DRUH VÍZADOBA VYŘÍZENÍCENA
Turistické vízum 1 vstup, doba platnosti max 30 dní (včetně poradenských služeb)7-10 dníod 2.499 Kč SLEVA
Turistické vízum 1 vstup, doba platnosti max 30 dní (včetně poradenských služeb)2-4 dní od 3.600 Kč
Služební vízum na 3 měsíce, 1-2 vstupy (včetně poradenských služeb)15 dníod 3.800 Kč
Multivízum na 1 rok (první vyřizování) (včetně poradenských služeb)5 týdnůod 6.500 Kč
Multivízum na 1 rok (druhé vyřizování) (včetně poradenských služeb)15 dníod 6.000 Kč
Víza s vlastním voucherem nebo pozváním (v ceně je konzulární poplatek a zprostředkovatelské služby) (včetně poradenských služeb)7-10 dníod 2.100 Kč
Víza s vlastním voucherem nebo pozváním (v ceně je konzulární poplatek a zprostředkovatelské služby) (včetně poradenských služeb)2-4 dníod 3.100 Kč
Turistický voucher
(na počkání )
1 vstup, 30 dnů450 Kč
Turistický voucher
(na počkání )
2 vstup, 30 dnů550 Kč
Poradenské služby (bez vyřízení víza) 200 Kč
Rezervace nejlevnějších letenek Zdarma
Rezervace hotelů v Rusku Zdarma
Poštovné EMSZdarma
Pojištění do 5 dníZdarma

 

Formulář ruské vizum od Artevia

 

Formulář pro získání turistického víza do Ruska zde

V případě že nechcete vyplnit tento formulář elektronicky, můžete si jej stáhnout zde, vyplnit a společně s fotografii, cestovním pojištěním a cestovním pasem nás osobně navštívit, nebo zaslat poštou.

 

 

Ruské návštěvní vízum (Soukromá návštěva)

Pro obdržení víza do Ruska na Ruské Velvyslanectví nebo Konzulát musí být předloženy následující doklady:

  1. Originál Vašeho cestovního pasu, který má nejméně 2 volné strany, určené pro víza (platnost pasu musí být o 6 mesíců delší než platnost ruského víza).
  2. Dva stejnopisy vyplněného vízového dotázníku, cpodepsáného žadatelem osobně.
  3. Dvě fotografie formátu 3×4, podepsané na zadní straně.
  4. Doklad, opravňující k získání víza (IZVESHENIYE), vystavený místním OVIRem (Oddělením pro víza a registrace) v Rusku. Zvoucí musí obstárat pro Vás tento doklad a odeslat Vám originál. Zvoucí potřebuje vědět:
  • Vaše jméno a příjmení
  • Vaši adresu
  • Národnost
  • Číslo pasu a datum narození
  • Datum Vašeho příjezdu /Odjezdu z Ruska.

(Poplatek požadovaný OVIR za vyřízení žádosti činí pžibližně 35 USD. Schválení OVIR trvá 4 až 6 týdnů).

Formulář ruské vizum od Artevia

 

Formulář pro získání návštěvního víza do Ruska zde

V případě že nechcete vyplnit tento formulář elektronicky, můžete si jej stáhnout zde, vyplnit a společně s fotografii, cestovním pojištěním a cestovním pasem nás osobně navštívit, nebo zaslat poštou.

 

 

Russian Transit Visa

Pro obdržení víza do Ruska na Ruské Velvyslanectví nebo Konzulát musí být předloženy následující doklady:

  1. Originál Vašeho cestovního pasu, který má nejméně 2 volné strany, určené pro víza (platnost pasu musí být o 6 mesíců delší než platnost ruského víza).
  2. Dva stejnopisy vyplněného vízového dotázníku, podepsáného žadatelem osobně
  3. Dvě fotografie formátu 3×4, podepsané na zadní straně
  4. Vízum do cílového státu, je-li požadován.
  5. Lístky na celou cestu.

Formulář ruské vizum od Artevia

 

Formulář pro získání tranzitního víza do Ruska zde

V případě že nechcete vyplnit tento formulář elektronicky, můžete si jej stáhnout zde, vyplnit a společně s fotografii, cestovním pojištěním a cestovním pasem nás osobně navštívit, nebo zaslat poštou.